Unavia vacanta 2016 4 din mai multe

Buna ziua!! revenim la vacanta Unavia 2016 in care am fost in lume si am cules povestioare si poze pe care dorim sa vi le relatam.. Data trecuta va povesteam despre continuarea festivalului UNTOLD si expozitia artizanata la care am gasit T-shirts super interesante care neau adus aminte de mandria pe care trebuie TREBUIEEE so avem ca Romani si madria pe care TREBUIE so avem in Romance .. sotiile, fetele, mamele, vecinele, prietenele noastre care fac tara asta sa fie diferita de orice alta.

In aceasi incita a expozitiei artizanate am gasit un alt T-shirt cu urmatoarea zicala.. „Oriunde ai fi esti unde trebuie”

oriunde ai fi esti unde trebuie

Ma pus pe ganduri.. pai si daca sunt intrun loc in care nu mie bine .. tot sunt unde trebuie? Daca deex sunt intro relatie care nu mi prieste,, sunt unde trebuie? Sau sa zicem stau acasa la mama si tata desi am 35 de ani,, impreuna cu sotia si copilul.. tot sunt unde trebuie?  Ce inseamna unde trebuie? Nu merit mai mult? Nu meritam fericire,, decat „unde trebuie” parca este o injuratura .. decat o binecuvantare. ?

Si tot asa am inceput sa ma gandesc ce oare aceasta zicala oi fi vrut sa zica? Este ea o cocolisatura adica sa ne tina acolo unde suntem, si sa incercam sa ne simtim bine cu unde suntem si ce avem? Poate asta este fericirea? Sa fim multumiti cu ce avem la orice pas si timp in viata? Gandurile simplu mau coplesit  .. cum adica? Sa fiu multumit cu starea in care ma aflu fara sa fac nimic sa o scimb? Atunci toti am fi stat pe loc si lumea niciodata nu ar fi avansa, nu am fi avut electricitate, masini, avioane, etc.. pentru ca daca exista multumirea totala in ce avem de ce sa scimbam ceva?  Wow ma luat capul va spun.

Este poate .. si aici am inceput sa ma simpt mai bine.. este poate ce aceasta zicala vrea sa zica.. sa fim multumiti cu unde suntem in prezent pentru ca aceasta clipa nu o sa se mai intoarca.. si nici nu putem schimba momentul.. si atunci? E mai bine sa fim fericiti oricand de ce avem in MOMENTUL dat.. DAR!! asta nu inseamna ca nu trebuie sa dorim o scimbare .. adica zicala are o continuare care nu este scrisa neaparat pe T-Shirt! AHA!! wow.. aici am inceput sa mi revin.

Eu deci inteleg ca UNDE TREBUIE este acel loc in care este bine ca sunt acolo,, pentru ca daca nu as fi acolo nu as fi stiut ce mi doresc mai inainte si ce mi place cu adevarat. Trebuie sa fim fericiti de momentul unde suntem pentru ca acel loc ne dezvolta o portita de lumina inspre locuri noi in care putem sa fim mai fericiti si mai puternici si buni. Unde suntem este scoala vietii.. acolo invatam ce ne place, ce nu ne place, si deacolo avansam. Sa fim fericiti si multumiti pentru unde suntem,, adica acea scoala a vietii de MOMENT.. de acolo mergem daca dorim cu adevarat inspre locuri mai bune pentru noi..

Cate ganduri!! dintro mica expresie!! Haideti sa va dau un exemplu a ce eu am extras din aceasta expresie..

a) Sa zicem stau la parinti impreuna cu sotia si fetita mea. Eu in toata firea stau la parintii mei in casa parinteasca. E ok,, nimic de spus, mama mea are grija de cea mica din cand in cand, avem camera noastra eu cu sotia… si putem folosi salariile pentru cumparaturi de haine si toate cele… SUNTEM UNDE TREBUIE .. .nu?????????????????

b) da suntem unde trebuie si MERSI Doamne ca totul este bine cu noi ca suntem sanatosi dar sa traim in casa parinteasca nu ne face bine la niciunu … Eu sunt vazut de sotia ca un pustan.. parintii mei ma bat la cap si vorbesc cu mine ca copilul de alta data. Fica mea nu primeste ca examplar un barbat adevarat.. adica ce barbat daca nu pot sa am o casa a mea? Cu sotia parintii mei o barfesc si o bat la cap si vorbesc urat,, pe cea mica ei o educ prost. Dintrodata imaginea perfecta nu este ciar asa perfecta si in timp nu cred ca o sa devina mai buna. Cele haine care le cumparam cu banii pe care ai economisam pentru ca stam la ai mei nu au valoarea libertetii noastre si a traii la casa noastra. Aici am sesizat ca timpul a venit pentru o schimbare!!

c) Pentru sa fac schimbarea tot ce trebuie sa fac este sa decid ca ma schimb, ,ca iau initiativa si aflu ce trebuie sa fac sa ma mut de la ai mei la casa mea. Cati bani mi ar trebui, cum pot sa-i obtin.. etc?

Procesul de schimbare nu este usor.. dar totul incepe cu intelegerea ca exista mai bine si putem ajunge la mai bine daca ne dorim. Pentru ca sa ne dorim trebuie sa sesizam ce nu este bine in imaginea de prezent. Da, oriunde suntem acolo trebuie sa fim , dar nu pentru totdeauna! doar cat timp pentru ca sa intelegem ce dorim pentru urmatoarea perioada in viata noastra. Nu trebuie sa ne oprim in timp si sa ne inghetam fara miscare.. nu cred ca la asta sa referit zicala de pe T-shirt.

Daca ca in exemplu de mai sus doriti sa faceti o scimbare in viata.. fie pe plan imobiliar sa va mutati ,, sau altele .. va stau la dispozitie. Scrieti-mi pe facebook si o sa fac tot posibilul sa va ajut.  Niciodata nu este usor sa te schimbi,, dar ce este usor in viata?

Recommended Posts